Woorden van de maker

Roos Kaandorp

“De wisselwerking tussen de stervende en de kring van mensen eromheen hebben mij van jongs af aan geboeid en geraakt.” 

Hoe ik urnenmaker geworden ben

Door mijn moeders werk als palliatief wijkverpleegkundige ben ik vanaf mijn jeugd rondgeleid in de wereld van sterven en afscheid nemen. De verhalen over hoe de een met acceptatie en open vizier zijn of haar sterven tegemoet treedt, terwijl de ander juist niets wil weten van de naderende dood en de wisselwerking tussen de stervende en de kring van mensen eromheen hebben mij van jongs af aan geboeid en geraakt.

Het heeft mij ertoe gebracht iets te willen betekenen binnen de wereld van rouw en afscheid nemen. Met De Bezielde Urn wil ik een kleurrijk alternatief bieden voor asbestemmingen en zodoende bijdragen aan het proces van omgaan met het verlies.

Portret Roos Kaandorp

Waarden

van waaruit ik werk

Ambacht

Met mijn handen tijd en aandacht geven

Betekenisgeving

Kaders scheppen om te kunnen omarmen

Portret Roos Kaandorp

Echtheid

In verbinding de situatie in de ogen kijken

Kunst

Het ongrijpbare vorm geven

Wat naasten over mij zeggen:

Roos is Iemand die aandachtig luistert en oprecht geïnteresseerd is. Haar open blik op de wereld en haar creatieve ideeën vind ik inspirerend. Ze pakt dingen met beide handen aan en zoekt altijd naar verschillende doelen en uitdagingen. Geen onderwerp wordt door haar vermeden. Roos is een evenwichtig persoon en iemand waar ik volledig op kan vertrouwen.

Puck

 

Hoezeer Roos ook van humor houdt, zij heeft moeite met oppervlakkigheid en banaliteit, een leven zonder enige diepgang verliest z’n zin. Dit maakt het leven – haar leven – niet altijd even gemakkelijk, maar wel boeiend. Ze heeft een duidelijke mening, maar ze sluit zich daarom niet op in zelfgenoegzaamheid en betweterij. Ze kan geboeid en waarderend luisteren naar hoe mensen naar dingen kijken, ook al herkent zij zich daar niet noodzakelijk in. Respect en gerespecteerd worden zijn voor haar geen lege woorden. Haar droom is te leven met alle vezels van haar bestaan, helemaal, een bezield leven, vol passie en avontuur.

Marc

Roos is voor mij iemand die dicht bij zichzelf staat. Blijheid, positiviteit, neerslachtigheid, verdriet, boosheid en doorzettingsvermogen, je ziet het allemaal voorbij komen. Hierdoor kan je met haar op een zinkend schip zitten en tegelijkertijd de zon zien opkomen. 

Emma

 

“Door de wisseling van seizoenen zie je de schoonheid van verval. De weg die naar de kern leidt, gaat meestal door een dal.”

 

 

Ben je geïnteresseerd in een urn of nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen neem vrijblijvend contact op